Monday 18 February 2013

kari tulang rusuk


assalamualaikum.............

hari ahad merupakan hari ChaP goh mei bagi masyarakat cina... ia merupakan hari terakhir perayaan mereka... Seperti biasa ia dimulakan dengan makan besar n upacara menghalau hantu... bermula pukul 12 malam, upacara membakar mercun dimulakan... hahhahah berdentam dentum... mcm perang pun ade... rumah aida dikelilingi oelh mercun yg warna warni.. sesekali best jgk... berapa la RM yg mereka habiskan yer..... wallahualam..................

Setiap hari ahad akan bermula rutin aida utk ke MRSM gerik coz ade 2 org anak sedara kat sana...  so kenalah masak sikit utk diorg..... kesian pulak kalau pegi dgn tangan kosong....

Banyak plak celotehnye kan..............

First aida masak KARI TULANG RUSUK

menu kesukaan hubby aida.... Senang ajer... masak mcm kari biasa tapi guna tulang rusuk.. klu boleh biar pekat sikit.... baru mengancam kan...................sedap hingga menjilat jari... tapi ia perlu dimasak lama sikit supaya dagingnye lembut............



menu seterusnya.....

SAYUR SAWI MASAK KICAP DENGAN DAGING




and.. favourite Aida plak....

SAMBAL UDANG DENGAN PETAI....



So, itu aje... menu yg simple tapi menyelerakan....................... jusat nak kongsi idea nak masak utk kawan....



No comments:

Post a Comment